Strikte kwaliteitsborging MijnVoer betaalt zich uit

MijnVoer hanteert al jaren een uitgebreid eigen kwaliteitsborgingsysteem zodat voeders op gelijke randvoorwaarden kunnen worden vergeleken en besteld. Na de evaluatie van het kwaliteitsprogramma van 2020 is wederom bevestigd dat veehouders daadwerkelijk de voeders krijgen die ze bestellen! Producent houden zich keurig aan de afspraken, dat is duidelijk geworden uit de kwaliteitsresultaten van 2020. De MijnVoer veehouders krijgen dus waar voor hun geld!

Het kwaliteitsborgingssysteem van MijnVoer begint met een strenge toelatingsprocedure. Producenten moeten beschikken over alle voor de Nederlandse markt vereiste kwaliteitskeurmerken om als aanbieder te worden toegelaten. Ook moeten leveranciers de toelatingsaudit doorlopen, daarmee wordt vastgesteld dat zij de gevraagde kwaliteit kunnen leveren en akkoord gaan met volledige transparantie rond tracking en tracing. Gedurende het jaar worden geleverde producten getest op voederwaarde. Daarnaast organiseert Mijnvoer een aantal onaangekondigde steekproeven, er worden dan extra monsters opgevraagd en de tracking en tracing informatie wordt verzameld en gecontroleerd.

De resultaten van deze borging in 2020 tonen opnieuw aan dat producenten zich houden aan de afgesproken spelregels rond kwaliteit, grondstoffengebruik en voederwaarde. De transparante werkwijze van vergelijken en kiezen via de website van MijnVoer draagt hier aan bij. Eventuele kwaliteitsverschillen tussen producenten worden immers direct zichtbaar en deelnemende producent willen niet het risico lopen om zich negatief te onderscheiden. De enkele keer waarbij er een kwaliteitsprobleem ontstond, werd dit naar volle tevredenheid van alle partijen opgelost.

MijnVoer brengt dus niet alleen vraag en aanbod van veevoer op een efficiƫnte en transparante wijze bij elkaar, maar neemt ook verantwoordelijkheid rond het borgen van de kwaliteit en samenstelling van de geleverde voeders. Als platform is MijnVoer uniek in deze aanpak. De resultaten uit het kwaliteitsprogramma laten dus zien dat veehouders ook in 2020 waar voor hun geld hebben gekregen. MijnVoer blijft continu de vinger aan de pols houden met kwaliteitsbewaking en borging van de producenten en hun geleverde producten.