Voor een nieuwe dynamiek in de veehouderij

Over ons

MijnVoer is een vernieuwend internetplatform voor veevoeders. Hier komt vraag en aanbod van (op maat gemaakte) veevoeders samen. Boeren kunnen hun persoonlijke samenstelling of producten direct vergelijken en bestellen.

Het doel van MijnVoer is de kostprijs te verlagen en de resultaten en het rendement in de keten te verbeteren. Dit door op een transparante en onafhankelijke manier vraag en aanbod van voeders bij elkaar te brengen. Met een beter technisch resultaat en een verlaging van de kostprijs wil MijnVoer bijdragen aan de versterking van de concurrentiepositie van de gehele sector.

Alleen of met een onafhankelijke voeradviseur maakt de veehouder zijn eigen voersamenstelling. Op MijnVoer.nl kan de veehouder vervolgens 24 uur per dag het aanbod van meer dan 20 mengvoerbedrijven vergelijken en direct bestellen. Graag leggen we in detail uit hoe het werkt.

Voor de deelnemende leveranciers is MijnVoer een efficiënt en risicoloos extra verkoopkanaal. Voor de veehouder biedt het een scherpe inkoopmogelijkheid met gegarandeerde kwaliteit. Ten slotte kunnen onafhankelijke voerspecialisten met de heldere specificaties van MijnVoer (zoals kwaliteit, samenstelling en prijzen) een onafhankelijk, specifiek en gebalanceerd rantsoen samenstellen

MijnVoer werd in 2012 (onder de naam MijnVoer) opgericht door Pieter Snoeijen en Maurice van den Eijnden. Beide hebben een achtergrond in de diervoedersector en wilden de agrarische sector mee laten profiteren van de mogelijkheden van het vergelijken en direct bestellen via het internet. In 2019 heeft Duynie Group (onderdeel van coöperatie Royal Cosun) de aandelen van MijnVoer overgenomen. Een samenwerking die elkaar versterkt en waarbij de onafhankelijkheid bij het vergelijken van op maat gemaakte mengvoeders gewaarborgd blijft.

MijnVoer is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde speler op de voermarkt. MijnVoer is wereldwijd uniek en heeft internationale groeiambities. Op dit moment is MijnVoer actief in Nederland, België en Duitsland. eFeed, MijnVoer en MijnVoerMarkt zijn verschillende merknamen waarmee MijnVoer.nl B.V actief is.

Onderzoek Wageningen: kostprijs big en vleesvarken fors lager met onafhankelijk advies en vergelijken voeraanbieders

Onderzoek van Wageningen University & Research toont aan dat de kostprijs van een big en een vleesvarken in Nederland tot 16 eurocent per kg slachtgewicht kan dalen met onafhankelijk advies en het voerplatform MijnVoer. Dit komt door de combinatie van verbeterde zoötechnische prestaties en een scherpere voerprijs. Ongeveer de helft van deze besparing wordt gerealiseerd op het zeugenbedrijf, de andere helft kan bespaard worden in de mesterijfase, zo toont het onderzoek aan. Het onderzoek van Wageningen University & Research is mede gebaseerd op uitgangspunten die door MijnVoer zijn aangedragen.

LEES MEER
Gebruik Scan & Vergelijk om uw voersamenstelling eenvoudig te vegrelijken.

Gebruik Scan & Vergelijk om uw voer eenvoudig te vegrelijken. Vaak krijgen wij de vraag: “ wat kost mijn voersamenstelling vandaag op MijnVoer?”. Om dit te weten te komen kunt u momenteel handig gebruik maken van de Scan&Vergelijk. Wij gebruiken deze tool om uw samenstelling op juiste wijze te kunnen vergelijken namelijk; op grondstoffen en…

Lees meer