De cursus voor kritische varkenshouders die meer inzicht willen!
MijnVoer.nl organiseert in 2024 een nieuwe cursus Voeding varkens, samen met de onafhankelijke varkensvoedingsspecialisten: MAB Nutrition, v8voeradvies en SolFeed.
Voor wie?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor varkenshouders die meer inzicht willen in de voeding van hun varkens. Door de praktische kennis die u opdoet in de cursus, bent u in staat kritisch te kijken naar uw ingekochte voeders en kunt u beter meedenken (en praten!) over de voeradviezen op uw bedrijf.
Welke onderwerpen komen aan bod?
De behoeften van het varken
Doel: Begrijpen wat een varken nodig heeft en hoe de behoeftes van uw biggen, vleesvarkens en zeugen kunnen worden ingevuld.
- Hoe verteert een varken het voer?
- Wat heeft een varken nodig?
- De nutriënten: energie, eiwit, aminozuren, mineralen en vitaminen.
Algemene grondstoffenkennis
Doel: Een beeld krijgen van de verschillende grondstoffen en hun invloed op het varken.
- Grondstoffenkennis.
- Darmgezondheid en weerstand via grondstofkeuze.
- Hoe een voer samen te stellen.
Het mengvoer productieproces
Doel: Snappen wat het nut en de toegevoegde waarde van de verschillende procestechnieken is.
- Feed technology, malen, mengen, persen.
- Kwaliteitsborging, controle en monitoring.
Het belang van voer op de economische resultaten van uw bedrijf
Doel: Begrijpen hoe een scherpe voerprijs en betere technische resultaten uw financieel rendement beïnvloeden.
- Effect van inkoopprijs op economisch rendement
- Stabiele resultaten als basis van een hoog saldo
Stap voor stap uw eigen voer samenstellen
Doel: Inzicht krijgen hoe een optimaliseringsprogramma werkt en hoe u zelf uw voer samenstelt.
- MijnVoer.nl als optimalisatie- en inkooptool.
- Wat zegt een label mij?
- Uw eigen voersamenstelling invoeren op MijnVoer.nl
Bovenstaande onderwerpen zullen op een interactieve wijze, verspreid over 3 cursusavonden behandeld worden. Tijdens de cursus is er voldoende gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en uw persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden in te brengen.
Na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid om in een vervolggesprek met een voerspecialist de opgedane kennis specifiek voor uw bedrijf in praktijk te toetsen.
Waar en wanneer zijn de cursusdagen?
De cursus bestaat uit 3 middagen en zal naar alle waarschijnlijkheid gegeven worden voor een groep in Oost-West Vlaanderen op dinsdag 12, 19 en 26 maart en een groep in Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant op woensdag 13, 20 en 27 maart. We starten om 13.00 u met koffie en eindigen om 16.30 u.
Wat zijn de kosten voor deze cursus?
De kosten voor deze cursus zijn € 750 excl. BTW. Hierin zitten de volgende zaken inbegrepen:
- 3 lesamiddagen
- Persoonlijk vervolg op uw eigen bedrijf (indien gewenst)
- Lesmateriaal
- Consumpties en versnaperingen
Tijdens de cursus willen wij u de ruimte bieden om vragen te stellen en te discussiëren met uw collega’s. Daarom geldt; vol = vol. Interesse? Meldt u hier direct aan of vraag hieronder meer informatie.
na ontvangst van het formulier nemen wij contact met u op.